Pse Onkologjia Konvencionale Dështon Shumë shpesh?

Realiteti i sotëm

1. Dobësimi i Sistemi imunitar

Një sistem i fortë imunitar na mbron nga marrja e kancerit, dhe pothuajse çdo pacient ka zhvilluar kancer për shkak të një sistemi të dobët imunitar.

Terapitë konvencionale të onkologjisë si kimioterapia dhe radioterapia po shkatërrojnë qelizat e kancerit, si dhe qelizat e shëndetshme imune. Pas një trajtimi tradicional, sistemi juaj imunitar është më i dobët se sa ishte para terapisë, dhe kjo është një arsye pse kanceri shpesh rikthehet pas një kohe të shkurtër.

kimioterapia
organ

2. Organ dëm

Trajtimet konvencionale të onkologjisë po dëmtojnë organet tona. Organet vitale si truri, zemra, mëlçia dhe veshkat janë të kufizuara në aftësinë e tyre për të kryer funksionet e tyre. Dobësia fizike dhe ndonjëherë dëmtimet e përhershme janë rezultati. Organet e dobëta po ndikojnë negativisht në sistemin tonë imunitar dhe shpesh janë një arsye pse trupi ynë nuk mund të durojë më terapitë.

3. Bërja e kancerit më agresive

Një tumor përbëhet nga disa qeliza të ndryshme kanceroze, secila prej të cilave ka veti të ndryshme. Trajtimet konvencionale kryesisht vrasin qelizat më të dobëta (të ndjeshme) të kancerit dhe lejojnë që qelizat më të forta (rezistente) të mbijetojnë. Këto qeliza rezistente fillojnë të shumohen shpejt pas trajtimit. Ata janë shumë më agresivë se të mëparshmit dhe janë më sfidues për tu trajtuar. Mjekët duhet të rrisin dozat e kimioterapisë ose të shtojnë ilaçe të tjera, gjë që çon në më shumë efekte anësore.

qelizë - onkologji konvencionale
kundërtrup

4. Shumë specifike trajtim

Droga moderne si kontrollet e pikave kontrolluese kanë më pak efekte anësore sesa kimioterapitë standarde. Disavantazhi i tyre i madh është se ato janë shumë specifike. Ato veprojnë me shënues të caktuar në qelizat kancerogjene. Por qelizat e kancerit ndryshojnë (përshtaten) pas një kohe dhe bëhen rezistente, të ngjashme me kimioterapitë.

5. Ulja cilësia e jetës

Efektet anësore të trajtimit çojnë në humbjen e oreksit, e cila nga ana tjetër sjell humbje peshe dhe një dobësim të mëtejshëm të trupit. Cilësia e jetës së pacientit zvogëlohet me shpejtësi, gjë që më pas po ndikon në psikologjinë e tij, dhe gatishmërinë e tij për të luftuar. Trishtimi kronik çon në prodhimin e hormoneve të stresit, të cilat dëmtojnë sistemin imunitar.

person i semure
Onkologjia konvencionale

6. Dorëzimi supozime të rreme

Pacientët nga kanceri po përfundojnë trajtimet e tyre me shpresë të rreme. Kanceri është një sëmundje kronike, dhe asnjë trajtim nuk mund të garantojë shkatërrimin e të gjitha qelizave të kancerit. Edhe një trajtim i supozuar i suksesshëm me skanime të qarta nuk do të thotë se rreziku ka mbaruar.

7. nuk prapa profesionale

Nuk ka program të kujdesit pas terapisë konvencionale. Askush nuk merret me rivendosjen e sistemit imunitar ose funksionin e organeve. E vetmja përkujdesje pas programeve diagnostikuese ka për qëllim zbulimin e një regrowth të kancerit në kohën më të shpejtë të mundshme. Kjo është çorientuese sepse teknikat moderne të imazhit si CT, MRI, ose PET mund të zbulojnë vetëm tumoret mbi një madhësi specifike. Tumoret e vegjël që matin vetëm disa milimetra në madhësi mund të mbeten të pazbuluara por mund të përmbajnë shumë miliona qeliza kanceroze. Këto qeliza mund të përhapen në trup dhe të formojnë lezione të reja kanceroze.

kanceri pas kujdesit
jetesës

8. Pa ndryshim në stilin e jetës

Shumë kancere janë të lidhura me një mënyrë jetese jo të shëndetshme. Stresi kronik, alkooli, pirja e duhanit, mungesa e sportit dhe dieta jo të shëndetshme janë faktorë rreziku për kancerin. Mjekët konvencionale po e trajtojnë këtë problem shumë rrallë. Trajtimet po përqendrohen vetëm në vrasjen e qelizave të kancerit.